O SERIJI

"Larin izbor" je hrvatska telenovela autorke i producentkinje Jelene Popović Volarić. Serija je sa snimanjem krenula početkom leta 2011. godine.

Lara Božić je mlada i jednostavna devojka koja živi i radi u Splitu. Iako je školovana da bude muzičar, radi kao pomoćna kuvarica u ketering službi. Jednog dana ponuđeno joj je da služi hranu na zabavi porodice Zlatar, veoma imućne aristrokratke porodice iz Splita, gde upoznaje Jakova Zlatara, mladog i dobro odgojenog momka. Jakov se u Hrvatsku vratio sa školovanja u inostranstvu, i majka je pripremila zabavu u njegovu čast. Iako mu majka i otac pokušavaju nametnuti neki drugi svet, Jakov se zaljubljuje u mladu Laru koju susreće u kuhinji. Njih dvoje provode celo veče zajedno, ali nakon što ih je majka Nela pronašla zajedno, Lara biva na ružan način oterana iz njihove kuće. Jakov ništa nije učinio da bi je sprečio, i zbog toga se oseća loše i traži oproštaj od Lare.

Nela Zlata je ohola žena koja je opsednuta lepom slikom svoje imućne porodice, i uverena je da se Lara približila Jakovu samo da bi ušla u njhovu porodicu i uništila karijeru njenog sina. Kako se Jakov školovao za kapetana broda, spletom okolnosti, on odlazi jednog dana umesto svog oca na brod i preuzuma funkciju kapetana. Međutum, pre isplovljavanja zaprosio je Laru i iste večeri tajno su se venčali. Kada za to saznaje njegova porodica, Larin život se menja iz korena i počinje da liči na pakao. Jakov je već daleko na moru, i u iščekivanju njegovog pocratka, ona je prepuštena na milost i nemilost svoje svekrve Nele i Jakovljeve mlađe sestre Nikol.

ZANIMLJIVOSTI:

  • Pre početka snimanja, "Larin izbor" je prodan u 17 zemalja svijeta kao što su Slovačka, Češka, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, BiH, kao i zemlje Bliskog Istoka. 
  • Ovo je prva televizijska uloga protagonistkinje Doris Pinčić i sporednih glumaca Jagode Kumrić, Duje Grubišića, Karla Mrkše i Ornele Vištice.
  • U scenama gde Lara svira klavir i peva pesmu "Šta to bješe ljubav" Olivera Dragojevića, Larin tekst peva hrvatska pevačica Jelena Rozga.

Jedna od najgledanijih hrvatskih TV serija "Larin izbor"!
"Larin izbor" je napeta ljubavna priča o dvoje zaljubljenih koji se suočavaju sa brojnim preprekama. Lara i Jakov potiču iz različitih društvenih slojeva, i njihovoj vezi se protivi njegova porodica, međutim oni se venčavaju uprkos svemu. Kada Larin muž odlazi na poslovni put, ona ostaje sama, prepuštena na milost i nemilost svoje zle svekrve. Tek tada počinje prava drama...
Emocionalni usponi i padovi, šokantni obrti i jedna sudbina držaće konstantne tenzije i zaokupljati pažnju tokom cele radnje serije.